Welkom in Libel’s (ver)wonderbos

Welkom in Libel's (ver)wonderbos 🌳 Een voormiddag in het bos gevuld met ontdekking en verwondering.  We spelen, worden vuil, genieten van de frisse boslucht. En dat doet ons goed!  Spelenderwijs leren we over dieren en planten, over natuur. Alle wonderen die we tegenkomen willen we koesteren. We ontwikkelen een liefdevolle band met alles en iedereen rondom ons. Elk (ver)w...

Wanneer

  • za 22 juni 2024
    van 09.30 u tot 12.00 u

Prijs

€ 20,00

Waar

naam
nog een verrassing
adres
nog een verrassing3920 Lommel

Info

Welkom in Libel's (ver)wonderbos 🌳 Een voormiddag in het bos gevuld met ontdekking en verwondering. 


We spelen, worden vuil, genieten van de frisse boslucht. En dat doet ons goed! 


Spelenderwijs leren we over dieren en planten, over natuur. Alle wonderen die we tegenkomen willen we koesteren. We ontwikkelen een liefdevolle band met alles en iedereen rondom ons. Elk (ver)wonderbos bevat ook een vleugje yoga en we staan ook even stil bij onszelf.Voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12 uur
20 januari: Brrrr wintertijd


Wat doen bosdieren tijdens de winter? We ontdekken hoe ze zich voorbereid hebben op de winter, wie een winterslaap doet,... en we maken voederbollen voor de vogels.


24 februari: Ik zie, ik zie...


We zoeken naar dierensporen, ontdekken hoe het komt dat we de dieren niet vaak zien en hoe ze zich beschermen,... Kunnen we onszelf ook zo goed camoufleren?


16 maart: Ik voel, hoor, ruik, proef...


We ontdekken het bos met al onze zintuigen. Vinden we onze weg ook als we niets zien? Hoe voelt en ruikt het bos? En kunnen we ook dingen uit het bos proeven?


20 april: Bouwen maar!


Vandaag is het bouwdag. We pakken het groots aan met kampen, maar ook klein want we maken onze eigen bosavonturenstok.


25 mei: Mmmm, lekker!


We maken zelf vuur nadat we hout gesprokkeld hebben en samen koken we een heerlijke maaltijd op ons kampvuur. Afsluiten doen we natuurlijk met marshmallows!


22 juni: Brandnetelexpeditie


De wondere wereld van de brandnetel, maar ook van de paardenbloem, de weegbree,... We maken er wat lekkers mee én ook een zalfje dat ons helpt als we pijn hebben.
Prijs:


20 euro per keer, 110 euro als je meteen inschrijft voor 6 keer


Inclusief gezonde versnapering.


Groepjes van maximaal 10 kinderen.
Loctie:


In een (ver)wonderbos in Lommel.


Alle activiteiten