Verbindend communiceren voor mantelzorgers

Deze informatie is niet meer actueel!
Als mantelzorger neem je veelal de regie in handen voor de zorg van je naaste. Heel wat mensen zijn betrokken bij die zorg: van de thuishulp en de verpleging, tot andere familieleden of vrienden. Die communicatie is niet altijd even gemakkelijk en kan leiden tot frustratie en onzekerheid. Hoe kan je jouw boodschap helder en oprecht overbrengen, zonder jouw eigen gevoelens en behoeften t...

Wanneer

  • wo 23 november 2022
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 5,00 (CM-leden - 3,00 euro, CM-leden met VT - 2,00 euro)

Waar

naam
WZC Kapittelhof / dienstencentrum 't Trefpunt
adres
Kapittelhof 13920 Lommel

Contact

e-mail
wegwijs.limburg@cm.be

Info

Als mantelzorger neem je veelal de regie in handen voor de zorg van je naaste. Heel wat mensen zijn betrokken bij die zorg: van de thuishulp en de verpleging, tot andere familieleden of vrienden. Die communicatie is niet altijd even gemakkelijk en kan leiden tot frustratie en onzekerheid.

Hoe kan je jouw boodschap helder en oprecht overbrengen, zonder jouw eigen gevoelens en behoeften te negeren?

Tijdens deze infosessie maak je kennis met de basisprincipes van geweldloze/verbindende communicatie, geïnspireerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg.

Via verbindende of geweldloze communicatie communiceer je helder, direct en op een ontwapende manier, met aandacht en respect voor jezelf en de ander. Vanuit deze aandacht en erkenning maak je écht contact, wat leidt tot meer begrip en betere samenwerking.

De verschillende stappen komen aan bod: het belang van waarneming, het erkenning geven aan gevoelens en behoeften van jezelf én de ander en het uiten van een verzoek.

Lesgeefster: Greet Demesmaeker, lector AP Hogeschool

ism CM Gezondheidsacademie
Alle activiteiten