Sahara

Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. Op en rond het water hebben heel wat vogels een thuis gevonden. 's Winters is het een bivakplaats...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

naam
Sahara
adres
Sportveldenstraat 103920 Lommel

Info

Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. Op en rond het water hebben heel wat vogels een thuis gevonden. 's Winters is het een bivakplaats voor onder andere futen, eenden en zwanen.

Langs de Blauwe route kom je twee speelelementen tegen vermomd als bewoners van de Sahara. Een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen.

Wil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim zeker de uitkijktoren!

Kortom, de Sahara is een unieke natuurervaring. De waterplassen en fenomenale voetgangersbrug bezorgen je in elk seizoen een niet te vergeten wandeling.

Afstanden:
• 2,9 km - Blauw
• 5,9 km - Oranje
• 12 km - Rood
• 1 km Verbindingsroute - Bruin
Alle activiteiten