Adelbergfilm: The Party

Deze informatie is niet meer actueel!
Janet heeft net een belangrijke functie in de Britse politiek in de wacht weten te slepen. Het kroonstuk van haar carrière, en dat moet gevierd worden! Het feestje begint gezellig. Maar wanneer Janets man Bill met minder goed nieuws komt, slaat de sfeer om. The Party is een onversneden sociale satire, in zwart-wit gefilmd. Janet heeft net een belangrijke functie in de Britse politiek in de ...

Wie

The Party

Wanneer

  • do 01 maart 2018
    van 20.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Janet heeft net een belangrijke functie in de Britse politiek in de wacht weten te slepen. Het kroonstuk van haar carrière, en dat moet gevierd worden! Het feestje begint gezellig. Maar wanneer Janets man Bill met minder goed nieuws komt, slaat de sfeer om. The Party is een onversneden sociale satire, in zwart-wit gefilmd.

Janet heeft net een belangrijke functie in de Britse politiek in de wacht weten te slepen. Het kroonstuk van haar carrière, en dat moet gevierd worden! Het feestje begint gezellig. Beschaafde, hoogopgeleide en sociaal bewogen genodigden. Twee van haar goede vriendinnen kondigen zelfs aan dat ze een drieling verwachten. Maar wanneer Janets man Bill met minder goed nieuws komt, slaat de sfeer om: het begin van een storm aan verwijten, geheimen en fysiek geweld.

The Party is een onversneden sociale satire, in zwart-wit gefilmd. Gaandeweg ontmaskert de Britse regisseuse Sally Porter haar beschaafde personages als hypocriete, ontrouwe en bekrompen persoontjes. Het eenvoudige scenario wint aan kracht dankzij de spitsvondige dialogen. De uitmuntende timing van de al even uitstekende cast – met een bijzondere vermelding voor actrice Patricia Clarkson – zorgen voor intelligente, maar niet zelden ook zwart komische humor.

 

Sally Porter - Uk 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten