kinderenvandevilla / Roel Swanenberg - Shall I …? (14+)

In 1609 worden de sonnetten van William Shakespeare voor het eerst gepubliceerd. Hij drijft de spot met liefde en schoonheid, speelt met genderrollen, spreekt openlijk over seks en schrijft over de menselijke slechtheid die niets met liefde te maken heeft. Hij probeert ons wakker te schudden en bewust te maken van hoe we denken en handelen. Als poging om onze vooroordelen aan de kant te...

Wanneer

  • vr 11 oktober 2024
    van 20.15 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

In 1609 worden de sonnetten van William Shakespeare voor het eerst gepubliceerd. Hij drijft de spot met liefde en schoonheid, speelt met genderrollen, spreekt openlijk over seks en schrijft over de menselijke slechtheid die niets met liefde te maken heeft. Hij probeert ons wakker te schudden en bewust te maken van hoe we denken en handelen. Als poging om onze vooroordelen aan de kant te schuiven. Tot vandaag worden zijn sonnetten gezien als de mooiste in zijn genre.


In Shall I …? gaat Lommelaar Roel Swanenberg de confrontatie aan met Shakespeare. Hoe klinken de sonnetten als je ze op muziek zet en kan je erop dansen? Met microfoon, homevideo, piano, twee Spaanse jurken van zijn vader, stevige beats en de hulp van het publiek probeert hij de schoonheid van de poëzie te vatten.


Na Animal Farm en Leeghoofd staat Roel Swanenberg opnieuw alleen op scène. In 2008 ontving hij de Lommelse Kunstaanmoedigingsprijs. Naast creaties voor zijn eigen gezelschap, kinderenvandevilla, werkte hij samen met tal van gezelschappen, waaronder Het nieuwstedelijk. We zijn dan ook trots dat we de première van zijn gloednieuwe voorstelling in De Adelberg kunnen presenteren.

Alle activiteiten