Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schrijver - Schopenhauer

Na het alom geprezen en meermaals bekroonde Sartre & de Beauvoir komt filosoof, schrijver en regisseur Stefaan Van Brabandt met het langverwachte vijfde deel van zijn succesvolle filosofen-theaterreeks.  Ditmaal is het tragikomische leven en het verlichtende denken van zijn lievelingsfilosoof Schopenhauer aan de beurt, gespeeld door zijn lievelingsacteur Damiaan De Schrijver ...

Wanneer

  • za 08 februari 2025
    van 20.15 u

Prijs

€ 18,00 (Abo - 15,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Na het alom geprezen en meermaals bekroonde Sartre & de Beauvoir komt filosoof, schrijver en regisseur Stefaan Van Brabandt met het langverwachte vijfde deel van zijn succesvolle filosofen-theaterreeks. 


Ditmaal is het tragikomische leven en het verlichtende denken van zijn lievelingsfilosoof Schopenhauer aan de beurt, gespeeld door zijn lievelingsacteur Damiaan De Schrijver (De Ronde, Recht op Recht, Met Man en Macht).


Ons leven wordt volgens deze vrolijke pessimist en lachende mensenhater gekenmerkt door leed en verveling en is bijgevolg één grote vergissing. Niettemin is de filosofie van de zwartgalligste filosoof aller tijden buitengewoon opbeurend, aanstekelijk en zelfs bevrijdend. 


Met Schopenhauer maakt Stefaan Van Brabandt opnieuw toegankelijk en sprankelend theater. Verwacht je aan een mix van eenvoud, humor en wijsheid, rake zinnen, scherpe observaties en rijke inspirerende filosofische inzichten.

Alle activiteiten