Koen Lemmens - Het wankele recht van spreken

Vrijheid van meningsuiting was lang de verlichte vrijheid bij uitstek. Ze liet auteurs toe om oneerbiedig uit te halen, onbevreesd voor God of gebod. Ook al was die vrijheid nooit helemaal onbeperkt. In recentere tijden heeft de samenleving meer aandacht gekregen voor de schaduwzijden van die ruime expressievrijheid. Moet alles wat gezegd kan worden écht worden verwoord? Recent schreef ...

Wanneer

  • wo 15 januari 2025
    van 19.30 u

Prijs

€ 12,00 (Abo - 10,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Vrijheid van meningsuiting was lang de verlichte vrijheid bij uitstek. Ze liet auteurs toe om oneerbiedig uit te halen, onbevreesd voor God of gebod. Ook al was die vrijheid nooit helemaal onbeperkt. In recentere tijden heeft de samenleving meer aandacht gekregen voor de schaduwzijden van die ruime expressievrijheid. Moet alles wat gezegd kan worden écht worden verwoord? Recent schreef Koen Lemmens 'Het wankele recht van spreken'. Pleidooi voor een herwaardering van het vrije woord, waarin hij onderzoekt op welke manier de vrijheid van meningsuiting onder druk kan komen te staan en handvatten aanreikt om ons in die discussies te kunnen oriënteren. 


Koen Lemmens is hoogleraar mensenrechten, grondwettelijk recht en mediarecht aan de KU Leuven. Als advocaat aan de Brusselse balie is hij gespecialiseerd in procedures voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Alle activiteiten