Klimaatmaand: Infosessie "Hoe lees ik mijn energiefactuur"

Deze informatie is niet meer actueel!
Je jaarlijkse gas- en elektriciteitsafrekening bestaat uit drie grote delen. Elk deel komt overeen met de opdrachten en de kosten van een speler in de energieleveringsketen: je leverancier (voor je gebruik), de netbeheerder (voor distributie- en transportkosten) en de overheid (voor belastingen). Maar hoe wordt je verbruik precies berekend? Waarom schommelen en stijgen je facturen? En wa...

Wanneer

  • di 03 oktober 2023
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Trouwzaal Huis van de Stad
adres
Hertog Janplein 13920 Lommel

Info

Je jaarlijkse gas- en elektriciteitsafrekening bestaat uit drie grote delen. Elk deel komt overeen met de opdrachten en de kosten van een speler in de energieleveringsketen: je leverancier (voor je gebruik), de netbeheerder (voor distributie- en transportkosten) en de overheid (voor belastingen). Maar hoe wordt je verbruik precies berekend? Waarom schommelen en stijgen je facturen? En waarom en aan wie betaal je die belastingen?

Een antwoord op deze vragen krijg je tijdens de infoavond 'Hoe lees ik mijn factuur?'. Een adviseur van het Energiehuis geeft praktische tips en beantwoordt vragen. Ook zal hij uitleggen hoe je zelf een VREG-test uitvoert om de goedkoopste leverancier te bepalen.
Alle activiteiten