Stig De Block - BACK TO BACK From Backyard to Boulevard

Met zijn debuut expo BACK TO BACK From Backyard to Boulevard uit 2022 gooit de Antwerpse fotograaf Stig De Block zowel nationaal als internationaal hoge ogen. Dat hij ondertussen ook achter de lens staat voor grote namen als Dries Van Noten, Louis Vuitton en Armani, onderstreept enkel zijn immense talent. Hij verweeft zijn commerciële shoots moeiteloos met artistiek hoogstaand werk.   V...

Wanneer

  • vr 19 april 2024
    tot
    zo 19 mei 2024

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Met zijn debuut expo BACK TO BACK From Backyard to Boulevard uit 2022 gooit de Antwerpse fotograaf Stig De Block zowel nationaal als internationaal hoge ogen. Dat hij ondertussen ook achter de lens staat voor grote namen als Dries Van Noten, Louis Vuitton en Armani, onderstreept enkel zijn immense talent. Hij verweeft zijn commerciële shoots moeiteloos met artistiek hoogstaand werk.  
Voor deze solotentoonstelling spendeerde Stig vijf jaar van zijn tijd in de buitenwijken van Los Angeles, waar hij een intiem portret schetste van de Lowrider gemeenschap. Enkel daarom al een diepe buiging om jezelf, als jonge witte Europeaan met camera in de aanslag, te integreren in één van de ruigste buurten; daar waar Latins en Blacks elkaar vinden, back to back, in hun liefde voor getunede Lowriders, wagens die in de nineties en nillies vooral bekend werden bij het grote publiek dankzij films als Boys in the hood, Menace to society en de hiphop clips op MTV. Stig De Block ging als een volleerde documentaire fotograaf op zoek naar de wereld achter de clichés.  
Het resulteerde in een prachtige fotoreeks en dito film over liefde en passie, over culturele, sociale en religieuze identiteit, contractvol en kleurrijk gekruid met blinkend chroom en autobiografische tatoeages. 
Manu Bloemen cureert zijn vierde tentoonstelling in opdracht van De Adelberg. Met Stig De BLock voegt hij een mooie en bijzondere naam toe aan zijn curatorschap voor Galerij CCDA.
Alle activiteiten
foto: Stig De Block - BACK TO BACK From Backyard to Boulevard

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum De Adelberg