Poëzietaart: Les Triadours - Brel & Piaf: Retour BxL-Paris

In Retour Bxl-Paris wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel. Twee iconen die het Franse chanson kleur gaven, worden samengebracht in dit unieke theaterconcert.     Edith Piaf, de lyrische straatmus, zag volgens de legende het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville in Parijs, één van d...

Wanneer

  • di 06 februari 2024
    van 13.30 u tot 15.30 u

Prijs

€ 8,00 (Abo - 8,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

In Retour Bxl-Paris wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel. Twee iconen die het Franse chanson kleur gaven, worden samengebracht in dit unieke theaterconcert.  
 
Edith Piaf, de lyrische straatmus, zag volgens de legende het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville in Parijs, één van de armste wijken van Parijs. Het verschil in afkomst kon niet groter zijn met de Belg Jacques Brel, geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Beiden groeiden uit tot de belangrijkste stemmen van het Franse lied. Hun nummers ontbloten de Franse ziel: romantisch, een tikkeltje impulsief en bovenal nostalgisch.

Les Triadours zijn Lommelaren Mireille Vaessen en Sam Pasternak, aangevuld met Martine de Kok. In 2022 waren ze nog de grote winnaars van het Concours De La Chanson: Prix Liesbeth List in Nederland.
Alle activiteiten