Griekse godinnen en heldinnen - Vrouwen in de mythologie

Vrouwen zijn in de Griekse mythologie alomtegenwoordig. Denk maar aan de godinnen Athena, Afrodite of Artemis, de Amazones of de heldinnen Antigone en Medea. Soms spelen ze een leidende, vaak eerder een lijdende rol.   Docent Jan Verheyen vertelt de talloze verhalen over deze vrouwen, bekijkt hun cultusplaatsen en de functies die ze vervulden. Dit alles wordt geïllustreerd met fragmente...

Wanneer

  • wo 13 maart 2024
    van 19.00 u tot 21.00 u
  • wo 20 maart 2024
    van 19.00 u
  • wo 27 maart 2024
    van 19.00 u

Prijs

€ 36,00 (Abo - 30,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Vrouwen zijn in de Griekse mythologie alomtegenwoordig. Denk maar aan de godinnen Athena, Afrodite of Artemis, de Amazones of de heldinnen Antigone en Medea. Soms spelen ze een leidende, vaak eerder een lijdende rol.  
Docent Jan Verheyen vertelt de talloze verhalen over deze vrouwen, bekijkt hun cultusplaatsen en de functies die ze vervulden. Dit alles wordt geïllustreerd met fragmenten uit de klassieke en moderne literatuur of het theater en met afbeeldingen uit de kunstgeschiedenis. Thema's als gender, me too en zelfs transgenders zijn nooit veraf. Ontvoerde nimfen, hermafrodieten en zelfs vrouwen die in mannen veranderen, de oude Grieken kenden het allemaal. Niets nieuws onder de zon dus in onze 21ste eeuw! 
 

3-delige cursus:
wo 13 mrt
wo 20 mrt
wo 27 mrt
Alle activiteiten