Lazarus / Günther Lesage, Greg Timmermans & Stefaan Van Brabandt - De Miskenden

De Miskenden is niet meer, maar ook niet minder, dan een gesprek tussen twee vrienden: de mislukte kunstenaar Kris D'Hondt en zijn oud-docent Beeldende Kunsten Mark Vanneste. De vrienden spreken maandelijks af om elke keer weer, vol van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie, hetzelfde gesprek te voeren. Het is een soort ritueel voor hen geworden, het biedt beiden troost en h...

Wanneer

  • wo 27 maart 2024
    van 20.15 u

Prijs

€ 18,00 (Abo - 15,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

De Miskenden is niet meer, maar ook niet minder, dan een gesprek tussen twee vrienden: de mislukte kunstenaar Kris D'Hondt en zijn oud-docent Beeldende Kunsten Mark Vanneste. De vrienden spreken maandelijks af om elke keer weer, vol van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie, hetzelfde gesprek te voeren. Het is een soort ritueel voor hen geworden, het biedt beiden troost en houvast.  
Ze sparen niets en niemand. Ook zichzelf niet. Hun vlammende scheldtirade doet deugd, lucht op en is ook gewoon terecht, vinden ze. Alleen jammer dat niemand naar hen luistert. 
Deze nieuwe toneeltekst van Stefaan Van Brabandt (bekend van onder andere Sartre & de Beauvoir en Marx) kenmerkt zich door zijn gekende mix van humor en diepzinnigheid. De vele rake zinnen, scherpe observaties en filosofische gedachten die in de dialoog verweven zijn, maken van De Miskenden een bijzonder rijk en inspirerend stuk.
Alle activiteiten