Riadh Bahri - Uit de kast. In de kast.

Uit de kast komen is voor velen niet makkelijk. Maar wanneer je de stap toch hebt gezet, blijk je er als LGBTQ+'er vaak weer in te moeten kruipen. Riadh Bahri werd het slachtoffer van gewelddadige homohaat in Brussel toen hij over straat wandelde. “Wie homo is, moet niet één keer uit de kast komen, maar soms zelfs honderd keer, of zelfs de rest van je leven. En het bl...

Wanneer

  • wo 15 mei 2024
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Uit de kast komen is voor velen niet makkelijk. Maar wanneer je de stap toch hebt gezet, blijk je er als LGBTQ+'er vaak weer in te moeten kruipen. Riadh Bahri werd het slachtoffer van gewelddadige homohaat in Brussel toen hij over straat wandelde. “Wie homo is, moet niet één keer uit de kast komen, maar soms zelfs honderd keer, of zelfs de rest van je leven. En het blijkt nog moeilijker om eruit te blijven. Want je wilt toch niemand lastigvallen met jouw ‘anders’ zijn?”

Riadh Bahri is journalist, presentator en journaalanker bij VRT. In 2022 rolde zijn tweede boek van de pers: Uit de kast. In de kast. Het schetst zijn persoonlijk verhaal over coming out, inclusiviteit en de moed om ‘anders’ te durven zijn. Tijdens deze lezing getuigt hij over hoe hij zich voortdurend aanpast aan wat op zijn minst een deel van de samenleving van hem lijkt te verwachten. Hij beschrijft hoe hij zijn seksuele geaardheid niet uitspreekt of ze verbergt, afhankelijk van de mensen rondom hem. 
I.s.m. huisvandeMens & HVV Noord-Limburg. 
Alle activiteiten