Revue Blanche - Gestillte Sehnsucht

Revue Blanche is een vocaal-instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting. Revue Blanche blinkt dan ook uit in veelzijdigheid, authenticiteit en flexibiliteit.   Voor dit programma wentelen ze zich in alle facetten van de Duitse Romantiek: een wervelwind van kleuren, indrukken en emoties. Hartstocht, breekbaarheid en onvervuld verlangen we...

Wanneer

  • vr 08 maart 2024
    van 20.15 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Revue Blanche is een vocaal-instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting. Revue Blanche blinkt dan ook uit in veelzijdigheid, authenticiteit en flexibiliteit.  
Voor dit programma wentelen ze zich in alle facetten van de Duitse Romantiek: een wervelwind van kleuren, indrukken en emoties. Hartstocht, breekbaarheid en onvervuld verlangen werden door niemand beter in muziek gevat dan door Johannes Brahms. 
In het werk van Hanns Eisler sluimeren smart, ontreddering en duisternis in een brok ontembare energie.  
In Mädchenblumen van Richard Strauss wordt de vrouw beschreven met een boeket van metaforen: mild en sereen als de korenbloem, monter wiegend als de klaproos... Ook Grieg liet zich voor zijn oeuvre inspireren door de muze waaraan zovele romantische genieën zich hebben gelaafd: de liefde. 

Brahms Clarinet trio opus 114
J. Brahms Zwei Gesänge opus 91
Eisler Dunkler Tropfe
Eisler Tanzlied der Rosetta
Eisler Der Tod had die Menschen müde getrieben
Eisler Nun ist ein Tag zu Ende
Strauss Mädchenblumen opus 22
R. Strauss 4 Lieder opus 27
E. Grieg Sechs Deutsche Lieder
Alle activiteiten