Voor de grap - Verrassende muzikale composities

Deze informatie is niet meer actueel!
Het moet niet altijd even serieus zijn, zo'n klassiek concert. Ook de grote componisten van weleer waren niet vies van een grapje. Een kat of een muis op het klavier, een verloren muntje, een zwaan... Meer is er niet nodig om muziek 'voor de grap' of 'tussen de soep en de patatten' te schrijven. Sommige van die werken zijn uitgegroeid tot legendarische meesterwerken zoals Le Carnaval des...

Wanneer

  • do 28 maart 2024
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 12,00 (Abo - 10,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Het moet niet altijd even serieus zijn, zo'n klassiek concert. Ook de grote componisten van weleer waren niet vies van een grapje. Een kat of een muis op het klavier, een verloren muntje, een zwaan... Meer is er niet nodig om muziek 'voor de grap' of 'tussen de soep en de patatten' te schrijven. Sommige van die werken zijn uitgegroeid tot legendarische meesterwerken zoals Le Carnaval des animaux van Saint-Saëns of La Valse van Ravel. 
Waldo Geuns tovert een lach op je gezicht, want zo virtuoos als de werken van Scarlatti, Mozart, Beethoven, Copland of Hamelin zijn, zo sappig zijn de anekdotes die hij tussen de muziek door vertelt.
Alle activiteiten