Het hellenisme - De eerste universele cultuur

De laatste drie eeuwen voor Christus kwam de hellenistische beschaving tot bloei onder impuls van de veroveringen van Alexander de Grote. De staten die uit het Alexanderrijk voortkwamen, evolueerden naar multinationale monarchieën, waar de Griekse taal en cultuur domineerden. De traditionele stadstaten leefden weer op, de wereld ging open en er gebeurden tal van wetenschappelijke ontdekk...

Wanneer

  • di 09 januari 2024
    van 19.00 u tot 21.00 u
  • di 16 januari 2024
    van 19.00 u
  • di 23 januari 2024
    van 19.00 u

Prijs

€ 36,00 (Abo - 30,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

De laatste drie eeuwen voor Christus kwam de hellenistische beschaving tot bloei onder impuls van de veroveringen van Alexander de Grote. De staten die uit het Alexanderrijk voortkwamen, evolueerden naar multinationale monarchieën, waar de Griekse taal en cultuur domineerden. De traditionele stadstaten leefden weer op, de wereld ging open en er gebeurden tal van wetenschappelijke ontdekkingen. Nieuwe filosofische en religieuze stromingen (zoals de Stoa, het hellenistisch jodendom en het christendom) zagen het daglicht.

Maak kennis met recentere vormen van het hellenisme, zoals in het moderne Egypte van Mohammed Ali tot Gamal Abdel Nasser of in het Ottomaanse Rijk met zijn prominente Griekse aanwezigheid. Gelijkaardige ontwikkelingen gebeurden in Centraal- en Oost-Europa, met de Duitse cultuur als gangmaker. 

Een verrassend brede blik op een eeuwenoud verschijnsel! 

3-delige cursus:
di 9 jan
di 16 jan 
di 23 jan
Alle activiteiten