Vitalski, Van Bendegem & Braeckman - Edgar Allan Poe

Deze informatie is niet meer actueel!
Don Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman slaan de handen in elkaar om hun licht te doen schijnen over de meest raadselachtige Amerikaanse suspense-auteur aller tijden: Edgar Allan Poe. Hij is de grondlegger van het griezelverhaal en uitvinder van het detectivegenre, maar ook geëxalteerd romanticus, professioneel drankorgel, liefhebber van rebussen, raadsels en gevrees...

Wanneer

  • wo 06 december 2023
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Don Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman slaan de handen in elkaar om hun licht te doen schijnen over de meest raadselachtige Amerikaanse suspense-auteur aller tijden: Edgar Allan Poe. Hij is de grondlegger van het griezelverhaal en uitvinder van het detectivegenre, maar ook geëxalteerd romanticus, professioneel drankorgel, liefhebber van rebussen, raadsels en gevreesd literair criticus.  
 
Er wordt gefocust op zijn verhalen, maar ook op zijn bizarre standpunten. Waarom vond deze Edgar Allan Poe het houden van slaven een goed idee, terwijl anderen in het midden van de 19de eeuw juist ijverden voor hun vrijlating? Wat deed deze vreemde man, op het eind van zijn leven, in dat kleine, armoedige boerderijtje in de bossen van New York? In welke mate voorspelde hij zelfs de Big Bang Theorie? Al deze vragen worden kwiek en trefzeker beantwoord, door deze drie literatuurliefhebbers en volkstoesprekers.

Is Poe nog van deze tijd? Daar zijn de heren van overtuigd. 
 
Extra achtergrondinfo:
Edgar Allen Poe

Duur:
120 minuten
Alle activiteiten