Sparta tegen Athene - En het proces tegen Socrates

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens de vijfde eeuw voor Christus maakte Athene onder Perikles een ongekende culturele en democratische bloei door. Haar macht nam toe en was de aanleiding voor de drie decennia durende Peloponnesische oorlog tegen Sparta en haar bondgenoten. Voor de Grieken kon dit een echte 'Eerste Wereldoorlog' worden genoemd. Ze was ongezien en bruut. Het conflict beheerste ook de hele jeugd van d...

Wanneer

  • di 28 november 2023
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00 (Abo - 10,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Tijdens de vijfde eeuw voor Christus maakte Athene onder Perikles een ongekende culturele en democratische bloei door. Haar macht nam toe en was de aanleiding voor de drie decennia durende Peloponnesische oorlog tegen Sparta en haar bondgenoten. Voor de Grieken kon dit een echte 'Eerste Wereldoorlog' worden genoemd. Ze was ongezien en bruut. Het conflict beheerste ook de hele jeugd van de filosoof Plato en verklaart zijn afkeer voor de democratie en het proces tegen Socrates. 
Veel van wat tijdens deze strijd gebeurde, is relevant voor de huidige tijd. We herkennen de relevantie van politieke en militaire strategieën, leiderschap, heldendom, menselijke verhoudingen en cultuurverschillen. Kan het verhaal van de Pelopponesische oorlog ook enig licht werpen op de oorlog tussen Oekraïne en Rusland die wij nu in Europa beleven?
Alle activiteiten