Peter Verlinden - Media aan de macht

Deze informatie is niet meer actueel!
Oorlogen, terrorisme, politieke veldslagen… De journaals, kranten en nieuwssites berichten hier elke dag over. Maar hoe komen gebeurtenissen in het nieuws? Wie bepaalt wat er in de media komt? Wat is de invloed van de media op de conflicten zelf? Welke rol spelen sociale media bij het beeld dat we van de wereld hebben? En beïnvloeden de conflicten ook de werking van de media?  Peter Ver...

Wanneer

  • wo 04 oktober 2023
    van 19.30 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Oorlogen, terrorisme, politieke veldslagen… De journaals, kranten en nieuwssites berichten hier elke dag over. Maar hoe komen gebeurtenissen in het nieuws? Wie bepaalt wat er in de media komt? Wat is de invloed van de media op de conflicten zelf? Welke rol spelen sociale media bij het beeld dat we van de wereld hebben? En beïnvloeden de conflicten ook de werking van de media? 
Peter Verlinden neemt je mee achter de schermen van de massamedia en toetst de praktijk aan het wetenschappelijk onderzoek. De werking van internationale persagentschappen en de nieuwsgaring door een omroep als de VRT vormen het vertrekpunt om te onderzoeken waarom bepaalde conflictsituaties in de wereld meer aandacht krijgen dan andere. Met de oorlog in Oekraïne, de aanslepende conflicten in het Midden-Oosten, het terrorisme wereldwijd en het geweld in Afrika blijft dit een bijzonder actueel onderwerp. Ook de manier waarop de massamedia gefunctioneerd hebben tijdens de coronacrisis komt ter sprake. 

 I.s.m. Davidsfonds Academie.
Alle activiteiten