Geschiedenis van Portugal - Culturele invloeden van een wereldmacht

Deze informatie is niet meer actueel!
Portugal wordt vaak gezien als dat 'andere' land dat op het Iberische schiereiland ligt. Ten onrechte, want het heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Van Keltische en Romeinse invloeden tot Moorse overheersing en de ontdekking van de Nieuwe Wereld: Portugal heeft een geschiedenis die doordrenkt is van culturele invloeden.  Ga op verkenning naar de Portu...

Wanneer

  • di 12 maart 2024
    van 19.30 u tot 22.00 u
  • di 19 maart 2024
    van 19.30 u

Prijs

€ 24,00 (Abo - 20,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Portugal wordt vaak gezien als dat 'andere' land dat op het Iberische schiereiland ligt. Ten onrechte, want het heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Van Keltische en Romeinse invloeden tot Moorse overheersing en de ontdekking van de Nieuwe Wereld: Portugal heeft een geschiedenis die doordrenkt is van culturele invloeden. 
Ga op verkenning naar de Portugese geschiedenis. Ontdek hoe een uithoek van Europa kon uitgroeien tot een economische en culturele wereldmacht? Welke sporen vinden we er vandaag nog van terug in de kunst en culturele verwezenlijkingen? En hoe konden natuurrampen en buitenlandse conflicten die almacht steeds verder doen afbrokkelen?

2-delige cursus:
di 12 mrt
di 19 mrt
Alle activiteiten