Vrouwelijke kunstenaars in de publieke ruimte - Verborgen parels in België

Deze informatie is niet meer actueel!
Deze cursus werd helaas geannuleerd omwille van de beschikbaarheid van docente Valerie Delaey. Er is een alternatieve cursus voorzien Het Surrealisme in België. Berlinde De Bruyckere plaatste een 'wenende boom' in de tuin van Woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden. In het Brusselse metrostation Ossegem vind je een sculptuur in Carrara marmer van Hilde Van Sumere. En ook in Lommel zijn er ...

Wanneer

  • di 23 april 2024
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00 (Abo - 10,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Deze cursus werd helaas geannuleerd omwille van de beschikbaarheid van docente Valerie Delaey. Er is een alternatieve cursus voorzien Het Surrealisme in België.

Berlinde De Bruyckere plaatste een 'wenende boom' in de tuin van Woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden. In het Brusselse metrostation Ossegem vind je een sculptuur in Carrara marmer van Hilde Van Sumere. En ook in Lommel zijn er werken van vrouwelijke kunstenaars aanwezig in de publieke ruimte. Denk maar aan de grote 'L' van Liliane Vertessen op de Ring, de glaskunst van onder ander Sandra De Clerck, Christine Vanoppen en Lieve Van Stappen, en recentelijk het project Groene Parels van Elise Eeraerts dat een visuele verbinding maakt tussen het Burgemeesterspark, De Groene Doorsteek en het Prinses Astridpark. 
Valerie Delaey belicht graag deze en nog meer interessante verborgen parels van vrouwelijke kunstenaars die je kan bewonderen op een plek in de publieke ruimte in België.
Alle activiteiten