Sofie Vanden Eynde / Imago Mundi - Verdwijntijd

November 2016. Luitiste Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burn-out. Ze is een uitgebrand huis. Ze stopt met spelen. Bijna een jaar lang.   Vandaag maakt ze de balans op tijdens een autobiografisch concert. Een persoonlijk muzikaal relaas van de lange weg terug na een zware burn-out. Een vraagstuk dat o...

Wanneer

  • vr 19 januari 2024
    van 20.15 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

November 2016. Luitiste Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burn-out. Ze is een uitgebrand huis. Ze stopt met spelen. Bijna een jaar lang.  

Vandaag maakt ze de balans op tijdens een autobiografisch concert. Een persoonlijk muzikaal relaas van de lange weg terug na een zware burn-out. Een vraagstuk dat ons allemaal aanbelangt: wat als de maatslag van het leven hapert?  

Haar snaren spreken anders nu: de stilte tussen de noten heeft aan betekenis gewonnen. Verdwijnen in de tijd boezemt haar niet langer angst in. Sofie vat haar ervaringen met burn-out in een recital tussen ruis en helderheid, verwarring en stilte.  

De tekst en de soundscapes bewegen zich tussen de vier luidsprekers. De luisteraar zit als het ware middenin Sofies verhaal. Een ingetogen en oprecht concert met de klank van hoop, tederheid, opstand en aanvaarding. 

Robert de Visée
John Dowland
Francesco da Milano
Luis de Narvaez
Vladimir Gorlinsky
François Couperin
Alle activiteiten