Da Vinci Code - Het boek in zijn context

Deze informatie is niet meer actueel!
Soms verschijnt er een boek waar een enorme hype rond ontstaat. Met de Da Vinci Code van Dan Brown was dat in 2003 het geval. Het boek kende zowel voor- als tegenstanders en heeft geleid tot heftige discussies over de historische feiten die de auteur in zijn roman verweven heeft. Waarom? Omdat hij de vele manipulaties van 'het christendom' duidelijk in beeld brengt, vooral de rol die het...

Wanneer

  • di 10 oktober 2023
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 12,00 (Abo - 10,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Soms verschijnt er een boek waar een enorme hype rond ontstaat. Met de Da Vinci Code van Dan Brown was dat in 2003 het geval. Het boek kende zowel voor- als tegenstanders en heeft geleid tot heftige discussies over de historische feiten die de auteur in zijn roman verweven heeft. Waarom? Omdat hij de vele manipulaties van 'het christendom' duidelijk in beeld brengt, vooral de rol die het instituut Kerk vanaf het begin heeft gehad met betrekking tot het onderdrukken van vrouwen. Dan Brown wilde mensen inspireren om meer te leren over onze eigen geschiedenis.  
Anno 2023 spreekt het boek nog steeds tot de verbeelding. Nog lang niet iedereen is bekend met de ware oorsprong van het christendom. Tijd om het boek in de juiste context te plaatsen en door eeuwen kunst- en cultuurgeschiedenis te reizen om de pareltjes uit de Da Vinci Code te ontdekken.
Alle activiteiten