ICK Amsterdam - ROCCO/ROCCA

Neem plaats rondom de boksring waarin dansers boksers worden, en boksers dansers. Ze dagen elkaar uit met rake stoten, snel voetenwerk en virtuoze tactiek. In uitputtende rondes worden verhoudingen op scherp gezet.   ROCCO/ROCCA is gebaseerd op de film van de Italiaanse regisseur Visconti: Rocco e i suoi fratelli, een film over broederliefde en de strijd voor een beter bestaan. De danse...

Wanneer

  • za 09 maart 2024
    van 20.15 u

Prijs

€ 18,00 (Abo - 15,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Neem plaats rondom de boksring waarin dansers boksers worden, en boksers dansers. Ze dagen elkaar uit met rake stoten, snel voetenwerk en virtuoze tactiek. In uitputtende rondes worden verhoudingen op scherp gezet.  
ROCCO/ROCCA is gebaseerd op de film van de Italiaanse regisseur Visconti: Rocco e i suoi fratelli, een film over broederliefde en de strijd voor een beter bestaan. De dansers belichamen de broeder- óf zusterliefde in al zijn facetten: het goede en het kwade, de duivel en de engel, het androgyne en het incestueuze. Een dansvoorstelling over de fysiek en emotioneel kolkende lijven van bokser en danser waarin gender er niet langer toe doet.  
Deze voorstelling werd in 2012 (toen nog ROCCO) bekroond met de Zwaanprijs voor Meest indrukwekkende Dansproductie en kende een internationaal succes.  

Duur:
65 minuten

Scène-op-scène
Alle activiteiten