Fien Leysen/BERLIN - ALABAMA

In ALABAMA treedt Fien Leysen in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam hij terecht in Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar The American Dream en de kloof tussen arm en rijk. Op zijn eerste avond in Alabama werd Kris Leysen plots gebombardeerd...

Wanneer

  • do 29 februari 2024
    van 20.15 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

In ALABAMA treedt Fien Leysen in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam hij terecht in Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar The American Dream en de kloof tussen arm en rijk. Op zijn eerste avond in Alabama werd Kris Leysen plots gebombardeerd tot deputy sheriff. Een idee van de lokale sheriff, zodat de mensen in de stad hem zouden vertrouwen.  
45 jaar later trekt Fien, nu dezelfde leeftijd als haar vader toen, naar Alabama. Ze wil de studenten en de sheriff uit 1978 terugvinden en de stad en de mensen weer opzoeken. In Birmingham stelt ze de vragen die haar vader liet liggen en hoopt ze er zelf antwoorden te vinden. Samen met muzikant Steven De bruyn deelt Fien op scène videobeelden van toen en nu en het resultaat van haar zoektocht. 
Fien Leysen maakt herkenbaar verteltheater dat steeds onder je huid kruipt.
Alle activiteiten