Desguin Kwartet - Kwartetten van Haydn, Beethoven & Alpaerts

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet dat ontstond aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Naast een wens om een vaste waarde te zijn voor het vertolken van het 'klassieke strijkkwartet' in België, wil het kwartet zich blijven heruitvinden en klassieke muziek verstaanbaar maken voor het grote publiek.  Tijdens dit concert transporteert het Desguin Kwartet je naar de...

Wanneer

  • vr 09 februari 2024
    van 20.15 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet dat ontstond aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Naast een wens om een vaste waarde te zijn voor het vertolken van het 'klassieke strijkkwartet' in België, wil het kwartet zich blijven heruitvinden en klassieke muziek verstaanbaar maken voor het grote publiek. 
Tijdens dit concert transporteert het Desguin Kwartet je naar de periode waarin de intussen dove Beethoven zijn allerlaatste werk neerpende. Daarna spelen ze het Strijkkwartet opus 76 van Joseph Haydn. Dit werk behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste stukken kamermuziek die de Oostenrijks componist schreef. 
 
Speciaal voor de Week van de Belgische Muziek selecteerde het Desguin Kwartet ook een werk van de Belgische meester, Flor Alpaerts.  
Laat je betoveren door deze vier jonge muzikanten die, gelauwerd voor hun spelplezier, langzaam maar zeker een vertrouwd gezicht worden in het Belgische kamermuzieklandschap. 

L. van Beethoven Strijkkwartet N° 16 opus 135
J. Haydn Strijkkwartet opus 76 N° 5
F. Alpaerts Strijkkwartet N° 2
Danisch String Quartet Selectie van Deense Folksongs
Alle activiteiten