Johan Braeckman - Lou Reed

Lou Reed (1942-2013) was dichter, gitarist, componist, fotograaf en medeoprichter van The Velvet Underground. Als snel werd duidelijk dat hij geen mainstream rockmuzikant was. Hij werkte samen met kunsticoon Andy Warhol, liet zich inspireren door schrijvers en dichters en bezong de zelfkant van het stedelijke leven. Lou Reed zag zijn hele oeuvre niet zozeer als een verzameling rocksongs,...

Wanneer

  • wo 28 februari 2024
    van 19.30 u tot 21.00 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Lou Reed (1942-2013) was dichter, gitarist, componist, fotograaf en medeoprichter van The Velvet Underground. Als snel werd duidelijk dat hij geen mainstream rockmuzikant was. Hij werkte samen met kunsticoon Andy Warhol, liet zich inspireren door schrijvers en dichters en bezong de zelfkant van het stedelijke leven. Lou Reed zag zijn hele oeuvre niet zozeer als een verzameling rocksongs, maar als een roman waarin de stad New York de hoofdrol speelt. 
Moraalfilosoof Johan Braeckman uit in deze lezing zijn liefde voor Lou Reed en ontrafelt zijn complexe denkwereld. De onderwerpen die Lou Reed behandelt in zijn songs, zijn vaak hard, pijnlijk en confronterend. Toch worden ze ook poëtisch en soms romantisch weergegeven. Zodoende past hij in de traditie van schrijvers, dichters en filosofen zoals Kierkegaard, Edgar Allan Poe en William S. Burroughs, die in hun werk op indringende wijze de betekenis van het menselijk bestaan verkennen. 

Duur:
90 minuten
Alle activiteiten