Filip Van Beurden - De magie van het kritische denken

Filip Van Beurden neemt het publiek mee in de magie van de goochelaar en het kritische denken. Verschillende aspecten van het kritische denken zoals de onbetrouwbaarheid van onze zintuigen, het foutief vertrouwen op je intuïtie, het verkeerd inschatten van het toeval en statistische ongeletterdheid worden gekoppeld aan goocheltrucs. Hoe kan je nu het best omgaan met deze valkuilen van he...

Wanneer

  • wo 17 januari 2024
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 15,00 (Abo - 12,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Filip Van Beurden neemt het publiek mee in de magie van de goochelaar en het kritische denken. Verschillende aspecten van het kritische denken zoals de onbetrouwbaarheid van onze zintuigen, het foutief vertrouwen op je intuïtie, het verkeerd inschatten van het toeval en statistische ongeletterdheid worden gekoppeld aan goocheltrucs. Hoe kan je nu het best omgaan met deze valkuilen van het denken?  
 
Tijdens deze boeiende beleving wordt de dunne grens tussen feit en fictie telkens opnieuw afgetast. Via goocheltrucs krijg je inzicht in misleidingen die je anders misschien niet zouden opvallen. Bovendien ga je naar huis met je eigen goocheltruc om je tafelgenoten mee te verbazen!
Alle activiteiten