Vinylpraat - David Bowie

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars betekende de absolute doorbraak voor David Bowie. Geholpen door de meesterhand van zijn al even diepbetreurde gitarist Mick Ronson. Een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B...

Wanneer

  • do 11 januari 2024
    van 19.30 u

Prijs

€ 12,00 (Abo - 10,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars betekende de absolute doorbraak voor David Bowie. Geholpen door de meesterhand van zijn al even diepbetreurde gitarist Mick Ronson. Een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt. Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht en met een goed glas. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.  
Wouter Bulckaert vertelt hoe David Bowie de grootste ster van de jaren '70 werd. Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, J.J. Cale en Randy Newman. In bed leest hij al 40 jaar liner notes van classic albums. 
Alle activiteiten