BL!NDMAN - ICONS, The American Minimalists

Sinds de jaren '80 is minimal music een grote inspiratiebron voor Eric Sleichim. Vandaag de dag vindt BL!NDMAN met zijn vernieuwende aanpak van oude muziek meer dan ooit aansluiting bij componisten zoals Reich, Glass en Riley, die zich in hun werken laten inspireren door de oudste polyfone technieken.    Het repertoire van BL!NDMAN biedt het publiek een nieuwe luisterervaring en laat hen...

Wanneer

  • vr 15 december 2023
    van 20.15 u

Prijs

€ 18,00 (Abo - 15,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Sinds de jaren '80 is minimal music een grote inspiratiebron voor Eric Sleichim. Vandaag de dag vindt BL!NDMAN met zijn vernieuwende aanpak van oude muziek meer dan ooit aansluiting bij componisten zoals Reich, Glass en Riley, die zich in hun werken laten inspireren door de oudste polyfone technieken. 
 
Het repertoire van BL!NDMAN biedt het publiek een nieuwe luisterervaring en laat hen kennismaken met hedendaagse klassieke muziek die niet tot het gangbare repertoire behoort.  
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van CC De Adelberg speelt BL!NDMAN een werk van Bach. Tien jaar geleden opende BL!NDMAN met de voorstelling BL!NDMAN speelt Bach het concertseizoen. De cirkel is rond! 


Duur: 
45 + 35 minuten (met pauze)

BL!NDMAN concerteert drie avonden in Limburg met ICONS, telkens met Eric Sleichim en pianist Fabian Coomans gekoppeld aan één van de drie BL!NDMAN-kwartetten:
Vr 01.12.2023 in Heusden Zolder - BL!NDMAN Strijkkwartet

Zo 03.12.2023 in Maasmechelen - BL!NDMAN Drums

Vr 15.12.2023 in Lommel - BL!NDMAN Sax

T.Riley The Tuning Path
S.Reich New York counterpoint
S.Reich Electric Counterpoint 
P. Glass Music in Similar Motion 
J.S. Bach - arr. E. Sleichim BWV 598: Pedal-exercitium in G minor 
J.S. Bach - arr. E. Sleichim BWV 582: Passacaglia & Fuga in C minor 
J.S. Bach - arr. E. Sleichim BWV 596: Concerto in D minor nach vivaldi
Alle activiteiten