Grafrovers in de piramides - Geplunderd of in gruzelementen geslagen

Deze informatie is niet meer actueel!
In het oude Egypte zorgde 'de verzuchting naar de eeuwigheid' dat de riante grafcomplexen volgestouwd werden met overvloedige en verfijnde grafgiften. Dit trok de aandacht van rovers en plunderaars. De piramidecomplexen en schitterende graven in de Vallei der Koningen vielen ten prooi aan roversbendes. Niet alleen boeven, ook hogere ambtenaren en zelfs priesters maakten zich schuldig aan...

Wanneer

  • ma 27 november 2023
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00 (Abo - 10,00 euro)

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

In het oude Egypte zorgde 'de verzuchting naar de eeuwigheid' dat de riante grafcomplexen volgestouwd werden met overvloedige en verfijnde grafgiften. Dit trok de aandacht van rovers en plunderaars. De piramidecomplexen en schitterende graven in de Vallei der Koningen vielen ten prooi aan roversbendes. Niet alleen boeven, ook hogere ambtenaren en zelfs priesters maakten zich schuldig aan grafroverij. Onderzoekscommissies werden opgericht, verdachten opgepakt en ondervraagd. Ondanks de enorme moeite werden nagenoeg alle graven door plunderaars leeggeroofd. Hoe kon dit gebeuren? Welke acties werden hiertegen ondernomen?  
Ook vandaag blijft illegale schatgraverij bestaan. De Egyptische instanties, de buitenlandse archeologische teams, maar ook Unesco kijken geschokt en weerloos toe.
Alle activiteiten