Schaapjes tellen in Lommel!

In de schaapskooi van Domein De Groote Hoef kan je kennismaken met allerlei voorwerpen die gelinkt zijn aan de schapenteelt in het middeleeuwse Lommel, opgeluisterd met een doorlopende demonstratie wolspinnen en vilten door vrijwilligers van het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Ook de geschiedenis van het wapenschild van Lommel - twee schapen onder een eikenboom - wordt uit de doeken ged...

Wanneer

  • zo 23 april 2023
    van 13.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Verschillende locaties
adres
Hoeverdijk 113920 Lommel

Contact

Telefoon
0494 63 73 81

Info

In de schaapskooi van Domein De Groote Hoef kan je kennismaken met allerlei voorwerpen die gelinkt zijn aan de schapenteelt in het middeleeuwse Lommel, opgeluisterd met een doorlopende demonstratie wolspinnen en vilten door vrijwilligers van het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Ook de geschiedenis van het wapenschild van Lommel - twee schapen onder een eikenboom - wordt uit de doeken gedaan. In de grote schuur kom je in een digitale presentatie meer te weten over de 'schaaps'gebieden en -straatnamen in Lommel. Voor kinderen zijn er leuke workshops en een herder geeft demonstraties schapendrijven. Tussen 13.00 en 17.00 uur zorgt de tuktuk voor een permanente verbinding met de 'woltoren' van de Sint-Pietersbandenkerk. In de kerk kan je deelnemen aan de zoektocht 'Dieren in de iconografie van de kerk'. En in 't Zoemhuukske bij het Wateringhuis in Lommel-Kolonie wordt de wondere wereld van de bijen geopenbaard. Allemaal beestjes dus. 
Organisatie: Erfgoed Lommel. In samenwerking met: Vrijwilligers Prehistorisch Dorp Eindhoven, Kerkfabriek Sint-Pietersbanden Lommel-Centrum, schaapsherder Annelies Coemans, Koninklijke Lommelse Imkersbond 'De Heidebloem'.. Bijkomende informatie bij locatie: Deze activiteit vindt plaats op verschillende locaties: Schaapskooi en schuur op Domein De Groote Hoef, Sint-Pietersbandenkerk Lommel-Centrum en 't Zoemhuukske bij het Wateringhuis in Lommel-Kolonie.

De parkeergelegenheid is beperkt. We raden aan om de wagen te parkeren op de grote parking achter de Sint-Pietersbandenkerk (op zondag is deze gratis). Tussen 13 en 17 uur is er doorlopend een gratis shuttleverbinding met de tuktuk naar Domein De Groote Hoef..
Alle activiteiten