Wintertentoonstelling

Traditiegetrouw focust de wintertentoonstelling op kunstobjecten uit de stedelijke glaskunstcollectie. De expo is dit najaar opgedeeld in drie afzonderlijke thema's: Shoerealism, The Residents en The Collection. SHOEREALISM niv. 0 Simsa Cho (JP/NL) Curator: Jeroen Maes De in Amsterdam wonende Japanse kunstenaar Simsa Cho (1962) studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveldacademie in Nederland.. ...

Wanneer

 • za 12 december 2020
  tot
  zo 14 maart 2021
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  van 10u. tot 17u.
  woensdag
  van 10u. tot 17u.
  donderdag
  van 10u. tot 17u.
  vrijdag
  van 10u. tot 17u.
  zaterdag
  van 10u. tot 17u.
  zondag
  van 10u. tot 17u.

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €; Kinderen -12 jaar: 3,00 €; Kinderen -6 jaar: 0,00 €; 65+: 3,00 €; Groep ( > 12 personen): 3,00 €)

Waar

naam
GlazenHuis - Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst
adres
Dorp 14b3920 Lommel

Info

Traditiegetrouw focust de wintertentoonstelling op kunstobjecten uit de stedelijke glaskunstcollectie. De expo is dit najaar opgedeeld in drie afzonderlijke thema's: Shoerealism, The Residents en The Collection.

SHOEREALISM

niv. 0

Simsa Cho (JP/NL)

Curator: Jeroen Maes

De in Amsterdam wonende Japanse kunstenaar Simsa Cho (1962) studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveldacademie in Nederland.. Cho's artistieke beleving resulteert in performances en installaties waarbij glazen kunstobjecten met een spiritueel karakter als meditatieve tool gebruikt worden. De relatie tussen “het lichaam” en “haar energie” is een vraagstuk dat zich ook vertaalt in autonome en bijzonder fantasievolle objecten.

Zo ontstond in zijn studentenperiode Shoerealism. In zijn dertigjarige oeuvre, is dit een wederkerend thema waarin Cho zijn grenzeloze fascinatie voor schoenen botviert. Als eerste museum brengt GlazenHuis een overzichtstentoonstelling: meer dan dertig objecten uit private verzamelingen en museumcollecties – waaronder drie uit de stedelijke glaskunstcollectie van de stad Lommel – tonen de wonderlijke wereld der glazen schoenen.

Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp Simsa Cho een nieuw schoenontwerp in een gelimiteerde oplage van 10 stuks. Dit wordt naast de tentoonstellingscatalogus in de Glasshop te koop aangeboden.

THE RESIDENTS

niv. +1

Jente Ruts – Marcel Haccuria – Jeroen Maes – Eric Pipien – Ingrid Arts – Ivo Henkens – Ryoko Sato – An-Valerie Vandromme – Eline Deboiserie

GlazenHuis organiseert jaarlijks residenties (AiR – Artists in Residence) met internationale glaskunstenaars. Hierbij ligt de nadruk op kennisontwikkeling en mogen de geselecteerde kandidaten de atelierfaciliteiten van GlazenHuis gebruiken. Als wederdienst, wordt één van hun creaties aan de stedelijke glaskunstcollectie van Lommel gedoneerd. Gezien de Coronaperikelen, benutte deze zomer het eigen personeel en de freelance glasblazers de residentieperiode. Aanschouw knap talent van eigen bodem.

THE COLLECTION

niv. -1

Curator: Karien Vandenberk

Beleef de vuurdoop van Karien Vandenberk, museumgids en creatieve duizendpoot. Karien is sinds de oprichting in 2007 actief binnen de werking van het GlazenHuis. Zij kent de kneepjes van het vak en beheerst als geen ander de stedelijke glaskunstcollectie en de schenkingen en de bruiklenen van private verzamelaars. Als glaskunstkenner bij uitstek, inventariseert zij de collecties om ze later ook te ontsluiten. In deze expo presenteert zij u een aantal van haar favorieten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten