Schatten van Vlieg Lommel

Ben jij een briljante schattenjager? De hele zomer lang vind je op verschillende locaties in Lommel verborgen schatkisten. Als je de zoektochten tot een goed einde brengt, krijg je een stempel op je stempelkaart. Heb je zes stempels verzameld, waarvan zeker één van het archeologisch museum, één van de bib en één van toerisme Lommel? Dan krijg je een leuke prijs! WAAR VIND JE DE STEMPELKAART? ...

Wanneer

  • wo 01 juli 2020
    tot
    zo 30 augustus 2020

Waar

naam
Toerisme Lommel
adres
Dorp 143920 Lommel

Info

Ben jij een briljante schattenjager? De hele zomer lang vind je op verschillende locaties in Lommel verborgen schatkisten. Als je de zoektochten tot een goed einde brengt, krijg je een stempel op je stempelkaart.

Heb je zes stempels verzameld, waarvan zeker één van het archeologisch museum, één van de bib en één van toerisme Lommel? Dan krijg je een leuke prijs!

WAAR VIND JE DE STEMPELKAART?

Je kan de kaarten ook downloaden op www.lommel.be/schattenvanvlieg of je vraagt er eentje in de bib, in Museum De Kolonie of bij Toerisme Lommel.


WAAR ZIJN DE SCHATKISTEN VERSTOPT?

ARCHEOLOGISCH MUSEUM – DE KOLONIE

Oproep aan onze jonge speurders! Neem deel aan allerlei leuke zoek-, doe- en luisteropdrachten en kraak de code van de schatkist. Lukt het je? Dan ontvang je een kleine beloning van Vlieg. Benieuwd?

Kolonie 77 – 3920 Lommel
Open van zondag tem vrijdag van 13.30 tot 17 uur
Inkom: -18 jaar gratis, + 18 jaar € 2

BIB LOMMEL

Wat zzzzzoemt daar zzzzzzo? Hoor jij het ook? Het komt uit de richting van de bib. Leg je oor te luisteren en wie weet hoor jij wel waar de schat verborgen zit. Heb je 'm gevonden? Dan krijg je een beloning én kan je nog een prijs winnen.
We voorzien aangepaste zoektochten voor grote kinderen die al 6 jaar werden, en voor zij die ook al groot, maar nog geen 6 jaar zijn.

Michiel Jansplein 1
Open van maandag tot vrijdag van 10 tot 19 uur
Zaterdag van 10 tot 16 uur.
(Gesloten op zondag)

TOERISME LOMMEL

Breng een bezoekje aan Toerisme Lommel en maak zelf een kunstwerk met verschillende kleuren zand.

Dorp 14
Open van maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 17 uur,
Zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur

DE SCHAT VAN DON QUICHOT

Volg de kattenpoten en vind de gouden kat van Don Quichot! Heb je de schat gevonden? Dan krijg je een leuke beloning en mag je een gaatje in je stempelkaart knippen!

Kattenbos, Zandstraat
Altijd open

SCHATTENZOEKTOCHT 'HET VERLOREN KABOUTERDORP'

Kabouters bestaan toch niet… ofwel? Ga opzoek naar het verloren kabouterdorp en ontdek hoe mooi de Heuvelse heide is! Als je het verloren kabouterdorp hebt gevonden, krijg je van de lieve kabouter een beloning! Vergeet zeker niet een gaatje in je stempelkaart te knippen!

Heuvelse Heide, Boskantstraat
Altijd open


SPEELTUIN 'DOLFIJN'

Ga op schattenzoektocht en ontdek zo alle leuke plekken in de speeltuin! Vergeet je opdracht niet af te halen bij Brasserie De Kantine. Zijn je opdrachten gelukt? Haal dan een stempel af bij Brasserie De Kantine.

Sportveldenstraat 15
Iedere dag van 9 uur 's morgens tot zonsondergang


SPEELBOS

Ga ravotten in de Lommelse speelbossen! Ga daarna zeker opzoek naar een paaltje en knip een gaatje in je stempelkaart!

Speelbos Sahara, Nieuwe Kopen
Speelbos Kattenbos, Zandstraat
Altijd open

UITKIJKTOREN

Ontdek hoe mooi de Sahara en zijn omgeving is … vanop een hoogte!

Natuurgebied 'De Sahara'
Open vanaf een uur voor zonsopgang tot een uur na zonsondergang

Gratis


DIGITALE KINDERSCHAT

Download de app 'kinderschat' en ga op een echt stadsavontuur! Heb je alle opdracht volbracht? Ga dan naar Toerisme Lommel en ontvang je stempel!

Dorp 14
Open van maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 17 uur,
Zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur

VLlNDERWANDELING

Dit is een wandeling waarbij je op verschillende punten tijdens de tocht speel- en belevingselementen tegenkomt. Je maakt er kennis met de verschillende stadia van een vlinder: van eitje naar rups, van rups naar pop en van pop naar vlinder.

De oude molensite in Lommel Kattenbos, Zandstraat
Altijd open


EN NOG ZOVEEL MEER......Ontdek op de stempelkaart waar je deze zomer op schattenjacht kan gaan!

Vergeet op het einde van elke speurtocht je stempel niet! Verzamel minimum 6 stempels, breng je kaart binnen bij Toerisme Lommel en krijg een leuke beloning!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten