Op stap in Bosland - Over water en kanalen

Kom ook mee 'op stap' in het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Een natuurgids vertelt je onderweg vanalles over het landschap, de fauna en flora, de speciale plekjes... Je deelname is gratis, inschrijven hoeft niet. In het midden van de 19e eeuw werd in Lommel Kolonie een deel van de toen uitgestrekte Heuvelse heide omgezet in vloeiweiden. Om de bevloeiing 'Het witteren' met Maaswater ...

Wanneer

  • zo 01 maart 2020
    van 14.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Wateringshuis Lommel Kolonie
adres
Oude maai 363920 Lommel

Info

Kom ook mee 'op stap' in het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Een natuurgids vertelt je onderweg vanalles over het landschap, de fauna en flora, de speciale plekjes... Je deelname is gratis, inschrijven hoeft niet.

In het midden van de 19e eeuw werd in Lommel Kolonie een deel van de toen uitgestrekte Heuvelse heide omgezet in vloeiweiden. Om de bevloeiing 'Het witteren' met Maaswater mogelijk te maken werd een verbinding gegraven met het Kempisch kanaal. Deze oude techniek, intussen opgenomen in de Vlaamse lijst van immaterieel cultureel erfgoed, wordt door de vrijwilligers van Natuurpunt nog jaarlijks toegepast. Tijdens de wandeling zien we hoe de bevloeiing gebeurt en wandelen we als het ware terug in de tijd naar de bron van het water en wat rest van de Heuvelse Heide.

Praktisch

- Datum: 1 maart 2020 van 14:00u - 17:00u
- Wandelgebied: Watering
- Startplaats/parking: Wateringhuis, Wateringstraat z/n, 3920 Lommel (indien de GPS deze locatie niet kan vinden, geef dan 'Oude Maai 80, Lommel' in - dit ligt in de buurt)
- Deelname: Gratis
- Reserveren: Niet nodig
- Aanmelden: Ten laatste 13:45u aan de startplaats
- Foto: Bosland

Kinderen

De wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Organisatie

Deze Op stap in Bosland wandeling wordt georganiseerd door Bosland in samenwerking met Natuurpunt Lommel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten