Zabou Breitman & Eléa Gobbé-mévellec – Frankrijk/luxemburg/zwitserland 2019

Deze informatie is niet meer actueel!
Zomer 1998. Kaboel ligt in puin en wordt geregeerd door de Taliban. Ondanks alle ellende blijft het jonge koppel Moshen en Zunaira geloven in een mooie toekomst. Als man kan Moshen nog vrij rondlopen, al was het maar om getuige te zijn van stenigingen en ander dagelijks geweld. Maar Zunaira vindt enkel vrijheid binnenshuis, waar ze zonder boerka kan genieten van dans en muziek. Op een dag ...

Wie

Les hirondelles de Kaboul

Wanneer

  • do 07 mei 2020
    van 20.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Zomer 1998. Kaboel ligt in puin en wordt geregeerd door de Taliban. Ondanks alle ellende blijft het jonge koppel Moshen en Zunaira geloven in een mooie toekomst. Als man kan Moshen nog vrij rondlopen, al was het maar om getuige te zijn van stenigingen en ander dagelijks geweld. Maar Zunaira vindt enkel vrijheid binnenshuis, waar ze zonder boerka kan genieten van dans en muziek. Op een dag gooit een klein, onnozel gebaar van Mohsen hun leven helemaal overhoop.

Het is een gedurfde keuze om met een pallet van zachte waterverfkleuren en nostalgische potloodlijnen de essentie van bikkelharde onderdrukking te willen vatten. Cineaste/actrice Zabou Breitman zag in animatie een hulpmiddel om de gruwel van het regime toonbaar te maken en koos voor de grafische uitwerking ervan voor Eléa Gobbé-Mévellec, die reeds haar sporen verdiende in de animatiewereld. De aquarelstijl die ze hanteerde, laat de film baden in een schilderachtige sfeer. Een meeslepend en audiovisueel overweldigend verhaal over vrijheidsdrang en een sprankeltje hoop in Kaboels darkest hour.

Alle activiteiten