Grímur Hákonarson – Ijsland 2019

Deze informatie is niet meer actueel!
Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer haar man plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie waar ze deel van uitmaakt misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Ze besluit ten strijde te trekken tegen ...

Wie

Mjólk

Wanneer

  • do 14 mei 2020
    van 20.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer haar man plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie waar ze deel van uitmaakt misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Ze besluit ten strijde te trekken tegen dit maffia-systeem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen.

Na het fijne Woman at War van Benedikt Erlingsson brengt IJsland opnieuw een knap, lichtvoetig drama voort over een ongelijke strijd die met veel creativiteit, lef en een vleugje humor moet worden gestreden. De kleine man – of vrouw, in dit geval – die moet opboksen tegen 'het systeem': de IJslanders weten er wel raad mee. Cineast Grímur Hákonarson raakt een pertinent onderwerp aan met Mjólk en doet dat met de nodige sérieux en de juiste dosis humor, terwijl hoofdrolspeelster Arndís Hrönn Egilsdóttir indruk maakt als onverschrokken vrouw die de gevestigde orde op haar grondvesten laat daveren.

Alle activiteiten