Adelbergfilm : Pájaros de verano

Deze informatie is niet meer actueel!
Colombia, jaren '70. Tijdens een dorpsceremonie laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. Hij begint met het smokkelen en verkopen van marihuana. Er opent een nieuwe wereld, die botst met de inheemse Wayuu-familie. Colombia, jaren '70. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog ...

Wie

Pájaros de verano

Wanneer

  • do 12 december 2019
    van 20.00 u tot 22.10 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema’s Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Contact

e-mail
info@ccdeadelberg.be

Info

Colombia, jaren '70. Tijdens een dorpsceremonie laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. Hij begint met het smokkelen en verkopen van marihuana. Er opent een nieuwe wereld, die botst met de inheemse Wayuu-familie.

Colombia, jaren '70. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. Rapayet grijpt -samen met een bevriende familie- de kans om geld te verdienen met het smokkelen en verkopen van marihuana. Met de drugs en het verdiende geld ontstaat een nieuwe wereld, die botst met de inheemse Wayuu-familie die hun mystieke rituelen blijven volgen.

In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia van de Wayuu indianen in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed. Waar de film aanvankelijk lijkt op een kalm drama rond eeuwenoude familietradities evolueert Pájaros de verano naar een magistrale verfilming van de opkomst van de drugstrafiek, als een verrassende prequel op alle Escobar-films. Na het Oscargenomineerde El abrazo de la serpiente levert Ciro Guerra samen met zijn vrouw Cristina Gallego opnieuw een pareltje af.



Ciro Guerra & Cristina Gallego – Colombia 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten