250 jaar later

Deze informatie is niet meer actueel!
In mei 2020 wordt er in de brede regio volop aandacht besteed aan Beethoven en meer bepaald aan zijn strijkwartetten. In vier cultuurcentra (Mol, Neerpelt, Heusden-Zolder en Lommel) worden deze ten gehore gebracht. Tijd om eens stil te staan bij het leven en het werk van deze imposante componist, 250 jaar na zijn geboorte. Deze Duitse componist, musicus, virtuoos en dirigent werd geboren in ...

Wie

Beethoven: de man, zijn muziek en zijn strijkkwartetten

Wanneer

  • wo 06 mei 2020

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

In mei 2020 wordt er in de brede regio volop aandacht besteed aan Beethoven en meer bepaald aan zijn strijkwartetten. In vier cultuurcentra (Mol, Neerpelt, Heusden-Zolder en Lommel) worden deze ten gehore gebracht. Tijd om eens stil te staan bij het leven en het werk van deze imposante componist, 250 jaar na zijn geboorte.

Deze Duitse componist, musicus, virtuoos en dirigent werd geboren in 1770 in Bonn. Zijn stijl sluit direct aan op die van Mozart en Haydn met wie hij tot de Eerste Weense School wordt gerekend. Hij bracht het classicisme tot voltooiing en leidde de romantiek in.

Pianist en musicoloog Waldo Geuns zal deze avond kort ingaan op de levenswandel van de man en in vogelvlucht doorheen zijn belangrijkste werken wandelen, waarbij hij (uiteraard) de nadruk zal leggen op de strijkkwartetten, niet alleen in woorden, maar ook met héél veel muziek.

Alle activiteiten