De grote meester van het impressionisme

Deze informatie is niet meer actueel!
De Franse kunstschilder Claude Monet geldt als één van de belangrijkste schilders van het impressionisme. Het schilderij Impression, soleil levant, dat hij in 1872 schilderde, is de aanzet geweest tot de term 'impressionisme'. Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926)? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de ...

Wie

Monet

Wanneer

  • di 07 januari 2020
  • di 14 januari 2020

Prijs

€ 24,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

De Franse kunstschilder Claude Monet geldt als één van de belangrijkste schilders van het impressionisme. Het schilderij Impression, soleil levant, dat hij in 1872 schilderde, is de aanzet geweest tot de term 'impressionisme'.

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926)? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt? In deze cursus zullen het leven en oeuvre van Claude Monet de revue passeren en uiteraard wordt er ingegaan op zijn kleurrijke weergave van de tuinen in Giverny. Op een haast obsessieve manier heeft de kunstenaar zich overgegeven aan licht- en kleurschakeringen. Echter, wat weinig mensen weten, is dat hij hierbij hulp heeft gekregen van zijn stief- en schoondochter Blanche Hoschedé-Monet (1865-1947). Als jong meisje was zij al diep onder de indruk van Monets werkwijze en wilde niets liever dan, net als hij, kunnen toveren met kleur.  Door een samenloop van omstandigheden groeide zij op in de wereld van Monet en kon aan zijn zijde de kneepjes van het vak leren. Hierdoor werd zij niet alleen zijn rechterhand, maar kan ook zij nu een volwaardig impressioniste genoemd worden.

Zaterdag 18 januari gaan we naar Den Haag om de grote Monet-tentoonstelling te bekijken.

Alle activiteiten