In het zog van Erik de Rode

Deze informatie is niet meer actueel!
In 793 na Christus barstte de Vikingperiode los met de plundering van het klooster van Lindisfarne. Als een wervelstorm raasde ze gedurende 300 jaar, van de 19de tot de 11de eeuw, door onze geschiedenis. Nog steeds staan de Vikingen vooral bekend als de mannen en vrouwen uit het noorden die kloosters en kerken plunderden, steden in brand staken en de macht van koningen uitdaagden. Minder ...

Wie

De Vikingen in Groenland, IJsland, de Faeroër en Vinland

Wanneer

  • di 03 maart 2020
  • di 10 maart 2020
  • ma 25 mei 2020
  • di 26 mei 2020

Prijs

€ 48,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

In 793 na Christus barstte de Vikingperiode los met de plundering van het klooster van Lindisfarne. Als een wervelstorm raasde ze gedurende 300 jaar, van de 19de tot de 11de eeuw, door onze geschiedenis. Nog steeds staan de Vikingen vooral bekend als de mannen en vrouwen uit het noorden die kloosters en kerken plunderden, steden in brand staken en de macht van koningen uitdaagden. Minder bekend zijn de Vikingen als avonturiers die nieuwe werelden verkenden en in bezit namen.

In vier lessen wordt aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal het verhaal verteld van de ontdekking en kolonisatie van Groenland, Ijsland, de Faeröer eilanden en Vinland door de Vikingen. Erwin Claes vertelt niet alleen hoe ze wisten te overleven in barre omstandigheden, maar ook hoe ze een rijke en welvarende samenleving uitbouwden. Met behulp van de eeuwenoude saga's als bronnenmateriaal en de meest recente archeologische ontdekkingen reconstrueert hij het dagelijks leven, politieke denken en de verfijnde cultuur van deze inventieve mensen.

Alle activiteiten