Cursus: Dagvlinders i.k.v. meetnettenproject (Lommel)

Deze informatie is niet meer actueel!
Op vrijdag 10 en 24 mei 2019 organiseert Natuurpunt Lommel i.s.m. Natuurpunt Studie en Natuurpunt CVN een cursus 'Dagvlinders voor beginners'. Deelname aan een middagexcursie is ook mogelijk (datum wordt t.z.t. afgesproken). Speciaal voor jullie richten we deze gratis vorming rond dagvlinders in.Twijfel je ook wel eens of je nu een Oranje of een Bruin zandoogje ziet? Wil je eindelijk eens ...

Wanneer

  • vr 10 mei 2019
    van 19.30 u tot 22.30 u
  • vr 24 mei 2019
    van 19.30 u tot 22.30 u

Waar

naam
Natuur.huis Wateringhuis - Lommel-Kolonie
adres
Oude Maai 803920 Lommel

Info

Op vrijdag 10 en 24 mei 2019 organiseert Natuurpunt Lommel i.s.m. Natuurpunt Studie en Natuurpunt CVN een cursus 'Dagvlinders voor beginners'. Deelname aan een middagexcursie is ook mogelijk (datum wordt t.z.t. afgesproken).

Speciaal voor jullie richten we deze gratis vorming rond dagvlinders in.

Twijfel je ook wel eens of je nu een Oranje of een Bruin zandoogje ziet? Wil je eindelijk eens weten hoe die kleine blauwe vlindertjes in je tuin heten? Dan is deze vorming rond dagvlinders iets voor jou. We maken kennis met de dagvlinders van de regio. En als je de smaak helemaal te pakken hebt, kan je na de cursus ook deelnemen aan vlindertellingen in het kader van de meetnetten. Inschrijven is voor deze cursus verplicht.

Breng onze kwetsbare soorten mee in kaart

Vanaf 2016 coördineert Natuurpunt Studie 'de meetnetten', een groot project rond monitoring van beleidsrelevante soorten in Vlaanderen. Daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Zo volgen we 11 soorten dagvlinders op, ondermeer op een aantal Limburgse locaties. Lokale vrijwilligers (o.a. van vlinderwerkgroep Hesperia) tellen o.a. Kommavlinders, Heivlinders en Bruine eikenpages in Noord-Limburg. Natuurpunt Studie coördineert de vrijwilligerswerking in dit project. Dit project komt in deze vorming ook aan bod. Om mee te tellen hoef je geen doorgewinterde specialist te zijn!

Meer info over de meetnetten vind je hier terug.

Alle activiteiten