Film: Lion (met nabespreking)

Deze informatie is niet meer actueel!
LION vertelt het ongelooflijke maar waar gebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als vijfjarige komt hij door toeval terecht op een trein die hem meer dan duizend kilometer doorheen India voert, steeds verder weg van zijn thuis. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen ...

Wanneer

  • vr 24 mei 2019
    van 19.00 u tot 22.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
HuisvandeMens
adres
Hertog Janplein 243920 Lommel

Tickets

Telefoon
011340540
e-mail
lommel@deMens.nu

Info

LION vertelt het ongelooflijke maar waar gebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als vijfjarige komt hij door toeval terecht op een trein die hem meer dan duizend kilometer doorheen India voert, steeds verder weg van zijn thuis. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij zovele jaren eerder zijn familie kwijtraakte. Met de hulp van Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij uren- en dagenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station waar hij instapte, meent te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.
Garth Davis, die de verfilming van de bestseller 'Mijn lange weg naar huis' van Saroo Brierley op zich nam, vertelt op een uitmuntende visuele wijze de odyssee van de kleine Saroo. Een film die je niet onberoerd laat.

Vrijdag 24 mei om 19u
huisvandeMens Lommel - Hertog Janplein 24
Meer info en inschrijvingen: T.011 340 540
lommel@deMens.nu

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten