Bosland Cinema - Intelligent Trees

Deze informatie is niet meer actueel!
Bomen zijn zoveel meer dan rijen hout, materiaal voor meubels of in het slechtste geval: brandhout. Bomen zijn meer dan organismen die onze lucht van zuurstof voorzien. Het zijn wezens met gevoelens, nood aan vriendschap en een gemeenschappelijke taal. Is dit te fantastisch om waar te zijn? Duitse boswachter Peter Wohlleben en wetenschapper Suzanne Simard observeerden en onderzochten ...

Wanneer

  • do 21 februari 2019
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
UGC Cinema’s Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Bomen zijn zoveel meer dan rijen hout, materiaal voor meubels of in het slechtste geval: brandhout. Bomen zijn meer dan organismen die onze lucht van zuurstof voorzien. Het zijn wezens met gevoelens, nood aan vriendschap en een gemeenschappelijke taal. Is dit te fantastisch om waar te zijn? Duitse boswachter Peter Wohlleben en wetenschapper Suzanne Simard observeerden en onderzochten tientallen jaren de communicatie tussen bomen. Hun bevinden zijn op z'n zachtst gezegd indrukwekkend …

Intelligent Trees is een intelligente, fraai gemonteerde documentaire over hoe bomen functioneren in de verhouding tot de bossen waarin ze leven. En over hoe een miljoenen kilometers lang schimmelnetwerk functioneert als een Wood Wide Web. Een prent die zich afvraagt wat wij van het samenleven van bomen kunnen leren? En vooral: hoe we in de toekomst gezonde bossen kunnen garanderen?

Deze filmvertoning wordt door CC Adelberg ism. Bosland georganiseerd. Iedere bezoeker krijgt een gratis Boslandpakket en een uitnodiging voor een exclusieve Boslandwandeling.

Praktisch:

- Datum: donderdag 21 februari 2019, 20:00u
- Toegang: 5 euro pp.
- Tickets: je kan een ticket ook op voorhand bestellen
- Duur: 80'
- Locatie: Bioscoopcomplex UGC, Adelbergpark 2, 3920 Lommel
- Organisatie: Deze filmvertoning wordt door CC Adelberg ism. Bosland georganiseerd.
- Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
- Extra: Iedere bezoeker krijgt een gratis Boslandpakket en een uitnodiging voor een exclusieve Boslandwandeling. Bovendien maak je kans op interessante Boslandprijzen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten