Adelbergfilm: Transit

Deze informatie is niet meer actueel!
De Joodse geluidstechnicus Georg ontsnapt uit een werkkamp en verbergt zich voor de nazi's. Hij krijgt de papieren van de overleden schrijver Weidel in handen, wiens identiteit hij aanneemt. Hij vlucht onder die valse naam naar Zuid-Frankrijk. Aangekomen in transithaven Marseille, de enige veilige zone van waaruit men naar Amerika kan vluchten, wordt hij verliefd op Marie, de weduwe van de man ...

Wie

Transit

Wanneer

  • do 23 mei 2019
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

De Joodse geluidstechnicus Georg ontsnapt uit een werkkamp en verbergt zich voor de nazi's. Hij krijgt de papieren van de overleden schrijver Weidel in handen, wiens identiteit hij aanneemt. Hij vlucht onder die valse naam naar Zuid-Frankrijk. Aangekomen in transithaven Marseille, de enige veilige zone van waaruit men naar Amerika kan vluchten, wordt hij verliefd op Marie, de weduwe van de man wiens identiteit hij heeft overgenomen.
  Na sublieme historische drama's als Barbara en Phoenix tekent Christian Petzold voor een oorlogsthriller met een even simpel als gedurfd concept: door de in WO II gesitueerde roman Transit van de Duitse auteur Anna Seghers vandaag te laten plaatsvinden, koppelt hij de huidige vluchtelingencrisis aan Europa's naziverleden, en stelt hij de vraag hoe weinig er de afgelopen decennia veranderd is. Een meeslepende film in een wereld die even eigentijds als tijdloos is.

Christian Petzold - Duitsland 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten