Adelbergfilm - Lazzaro Felice

Deze informatie is niet meer actueel!
Hartje Italië begin jaren '80. Op een afgelegen landgoed plukken arbeiders zich dag in, dag uit krom op een tabaksplantage. Een tijdloze plek, waar de eeuwen geen vat op hebben gehad. Grote baas is de markiezin die de dorpelingen onder de knoet te houdt. Op een dag leert de jonge Lazzaro toevallig Tancredi, de zoon van de markiezin, kennen. Tancredi leeft in onmin met zijn moeder en wil haar ...

Wie

Lazzaro Felice

Wanneer

  • do 14 maart 2019
    van 20.00 u tot 22.15 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark3920 Lommel

Info

Hartje Italië begin jaren '80. Op een afgelegen landgoed plukken arbeiders zich dag in, dag uit krom op een tabaksplantage. Een tijdloze plek, waar de eeuwen geen vat op hebben gehad. Grote baas is de markiezin die de dorpelingen onder de knoet te houdt. Op een dag leert de jonge Lazzaro toevallig Tancredi, de zoon van de markiezin, kennen. Tancredi leeft in onmin met zijn moeder en wil haar geld aftroggelen. Lazzaro, zich van geen kwaad bewust, helpt hem daarbij. Het plan mislukt en de politie valt het dorp binnen. Onderscheiden met de Prijs Beste Scenario in Cannes.

Hartje Italië begin jaren '80. Op een afgelegen landgoed plukken arbeiders zich dag in, dag uit krom op een tabaksplantage. Een tijdloze plek, waar de eeuwen geen vat op hebben gehad. Grote baas is de markiezin die het haar volste recht vindt om de dorpelingen onder de knoet te houden. De dorpelingen maken op hun beurt gebruik van de werkkracht en de welwillendheid van de jonge Lazzaro. Arm van geest, maar des te groter van hart. Hij is de simpele duts waarmee iedereen spot.

Op een dag leert Lazzaro toevallig Tancredi, de zoon van de markiezin, kennen. Tancredi leeft in onmin met zijn moeder en wil haar geld aftroggelen. Lazzaro, zich van geen kwaad bewust, helpt hem daarbij. Het plan mislukt en de politie valt het dorp binnen. Daardoor infiltreert de nieuwe tijd en begint de exodus van het dorp. Wat volgt is een even onwaarschijnlijk als briljant verhaal dat de grenzen van de tijd overschrijdt.

Alice Rohrwacher serveert met Lazzaro Felice een magische, poëtische parel die zweeft tussen verschillende Italiaanse filmtradities. Het is een visueel rijke fabel, gestoeld op de strijd tussen goed en kwaad. Met onverklaarbare sprongen in de tijd tot over de grenzen van de dood heen.

Onderscheiden met de Prijs Beste Scenario in Cannes.

Alice Rohrwacher - Italië 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto:

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum De Adelberg Lommel