Adelbergfilm: Gutland

Deze informatie is niet meer actueel!
Op een vroege zomerochtend komt uit het bos een jonge man gewandeld met een geheim in zijn rugzak. Hij gaat op zoek naar werk in een naburig dorpje, maar de achterdochtige boeren zijn niet erg hulpvaardig. Pas als Lucy, de rebelse dochter van de burgemeester, een boontje voor hem lijkt te hebben, verandert de houding van de dorpelingen. Hij wordt aangenomen als boerenknecht en krijgt een ...

Wie

Gutland

Wanneer

  • do 02 mei 2019
    van 20.00 u tot 22.10 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Op een vroege zomerochtend komt uit het bos een jonge man gewandeld met een geheim in zijn rugzak. Hij gaat op zoek naar werk in een naburig dorpje, maar de achterdochtige boeren zijn niet erg hulpvaardig. Pas als Lucy, de rebelse dochter van de burgemeester, een boontje voor hem lijkt te hebben, verandert de houding van de dorpelingen. Hij wordt aangenomen als boerenknecht en krijgt een caravan om in te wonen. Tijdens zijn inburgering komt hij tot het besef dat hij niet de enige is met een schuldig verleden. Onder het gladde oppervlak van deze landelijke en pittoreske samenleving sluimeren sinistere geheimen die hem steeds meer gaan intrigeren.
  In zijn debuutfilm installeert Govinda Van Maele met succes een ambigue, ongemakkelijke sfeer. Hij laat zijn creativiteit daarbij niet door realisme beteugelen. Of de vreemdeling het dorp moet vrezen of het dorp de vreemdeling, blijft lang in het ongewisse. Een bevreemdende trip door een feeërieke landschap.

Govinda Van Maele - Luxemburg 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten