Adelbergfilm - Shoplifters

Deze informatie is niet meer actueel!
Het gezin Shibata heeft het niet breed. Met vijf wonen ze in een klein, rommelig huisje in de binnenstad. Ze leven grotendeels van Oma's pensioentje. Op een gure winterdag ontmoeten ze een uitgehongerd meisje dat ze meenemen om haar een warme maaltijd te geven. Wanneer ze sporen van mishandeling ontdekken, besluiten ze om haar voorlopig in huis te nemen. Shoplifters is een ontroerende story ...

Wie

Shoplifters

Wanneer

  • do 10 januari 2019
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Het gezin Shibata heeft het niet breed. Met vijf wonen ze in een klein, rommelig huisje in de binnenstad. Ze leven grotendeels van Oma's pensioentje. Op een gure winterdag ontmoeten ze een uitgehongerd meisje dat ze meenemen om haar een warme maaltijd te geven. Wanneer ze sporen van mishandeling ontdekken, besluiten ze om haar voorlopig in huis te nemen. Shoplifters is een ontroerende story over mensen die niets bezitten, maar toch alles geven. Onderscheiden met de Gouden Palm in Cannes en de Japanse inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

Het gezin Shibata heeft het niet breed. Met vijf wonen ze in een klein, rommelig huisje in de binnenstad. Ze leven grotendeels van Oma's pensioentje. Om te overleven stelen Osama en zijn zoon voedsel en prularia uit warenhuizen. Zijn vrouw werkt in een wasserij een haalt vergeten spullen uit de zakken van de kleren. Stiefdochter Aki draagt haar steentje bij door als hostess in een peepshow te werken. Op een gure winterdag ontmoeten ze een uitgehongerd meisje dat ze meenemen om haar een warme maaltijd te geven. Wanneer ze sporen van mishandeling ontdekken, besluiten ze om haar voorlopig in huis te nemen.
  Shoplifters is een ontroerende story over mensen die niets bezitten, maar toch alles geven. De Japanse regisseur brengt in zijn subtiele, humanistische stijl opnieuw een wondermooi, hartverwarmend familiedrama. De natuurlijke vertolkingen zorgen ervoor dat je al snel vergeet dat je naar een film kijkt. Shoplifters is een Hirokazu Kore-ede grand cru.

Onderscheiden met de Gouden Palm in Cannes en de Japanse inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

Hirokazu Kore-eda - Japan 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten