Seduced by Harps: Regina Ederveen (Nederland)

Deze informatie is niet meer actueel!
Met haar programma 'De harp met de engel' brengt Regina Ederveen een ode aan harp- en pianobouwer Pierre Érard (1796 -1855), maar tevens aan een uitzonderlijke harp en de muzikale rijkdom van Érards tijd. De naam Érard is bijzonder betekenisvol voor de harpwereld. Pierre's oom, Sébastien, was de uitvinder van de dubbelpedaalharp waardoor de harp een volwaardig concertinstrument werd. Zelf ...

Wie

Seduced by Harps XV

Wanneer

  • za 23 maart 2019
    van 14.30 u tot 15.15 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Hei's Kappelke
adres
Heide 1473920 Lommel

Tickets

Telefoon
011 399 699

Info

Met haar programma 'De harp met de engel' brengt Regina Ederveen een ode aan harp- en pianobouwer Pierre Érard (1796 -1855), maar tevens aan een uitzonderlijke harp en de muzikale rijkdom van Érards tijd. De naam Érard is bijzonder betekenisvol voor de harpwereld. Pierre's oom, Sébastien, was de uitvinder van de dubbelpedaalharp waardoor de harp een volwaardig concertinstrument werd. Zelf bouwde Pierre wondere harpen met een bijzondere klank. Regina bezit een prachtexemplaar uit 1819. Op Seduced by Harps wordt dan ook de 200ste verjaardag van dit in meerdere opzichten merkwaardige instrument gevierd. Achter deze weelderige harp, bekroond met een rocaille engel, schuilt een heel verhaal en dat laat Regina Ederveen in de intimiteit van het kleine neogotische Hei's Kapelleke horen met werk van Naderman, Krumpholz, Boscha, Thomas, Hasselmans en Chatterton.
Regina Ederveen studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Op het Orpheus Concours in Brussel won ze de Hoofdprijs en in 2009 gaf ze met een internationaal samengesteld orkest een concert in Carnegie Hall, New York.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten