Opleiding Leraar Qi Gong

Een traject dat over meerdere graden en bekwaamheden loopt. Vooreerst worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de essentiële Qi Gong en leren de principes en technieken toepassen op zichzelf. Zo worden ze ook vertrouwd met hun eigen lichaam en energie en leren ze blokkades bij zichzelf te ontdekken en weg te werken. Wanneer ze de graad van trainer recreatieve Qi Gong behalen, kunnen ze zelfs ...

Wanneer

 • za 04 augustus 2018
  tot
  za 04 juli 2020
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  Gesloten
  donderdag
  Gesloten
  vrijdag
  Gesloten
  zaterdag
  van 10u. tot 17u.
  zondag
  Gesloten

Prijs

€ 700,00 (Basisprijs: € 700.00)

Waar

naam
Gezondheidsacademie
adres
Stationsstraat 623920 Lommel

Tickets

Telefoon
+32468124276
e-mail
theodegelaen@hotmail.be

Info

Een traject dat over meerdere graden en bekwaamheden loopt. Vooreerst worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de essentiële Qi Gong en leren de principes en technieken toepassen op zichzelf. Zo worden ze ook vertrouwd met hun eigen lichaam en energie en leren ze blokkades bij zichzelf te ontdekken en weg te werken. Wanneer ze de graad van trainer recreatieve Qi Gong behalen, kunnen ze zelfs al basisoefeningen recreatieve Qi Gong geven aan kleine groepjes beginnelingen.
Hierbij leren ze anderen coachen ondermeer door blokkades bij anderen te leren voelen en wegwerken. Bij de graad van instructeur worden ze vertrouwd met de principes van het ergonomische Qi Gong en leren ze de basisvormen van het Qi Gong aan. Vanaf hier kan men al beginnen lesgeven aan meer gevorderde leerlingen en grotere groepen. Men kan dan al een eigen school of groep starten onder erkenning van de academie. Een leraar Qi Gong beheerst al vrij goed de Qi Gong essentie en is in staat zelfstandig een eigen school te leiden. Op dit niveau gaat men steeds meer werken met medische Qi Gong en bouwt men zijn therapeutische vaardigheden uit. Kiatsu of Qi Gong massage wordt nu een belangrijk onderdeel van de opleiding. Via die weg leert men ook energetisch in het eigen lichaam en dat van anderen te werken. Wanneer een leraar de nodige therapeutische bekwaamheid bezit, mag hij of zij de uitbereiding 'therapeut' aan de titel van leraar toevoegen. Na gemiddeld 7 jaar studie en praktijkervaring kan men dan de titel van Master/therapist verwerven. Hierbij gaat men steeds verder doordringen tot de ware essentie van het Qi Gong en beheerst men vrij goed het werken met Qi op afstand of het No touch Qi Gong. Masters die blijven verder groeien en tevens de martiale aspecten van het Qi Gong beheersen kunnen zelfs doorgroeien tot Grandmaster/Therapist.

Qi Gong leraren werken met een weloverwogen en uitgebalanceerd programma. Zij moeten zich voortdurend blijven bijscholen om hun erkenning niet te verliezen. Zij werken onder het kwaliteitslabel van Daochi (dat een geregistreerde merknaam is - en dat van de Qi Gong academie). De opleiding tot Qi Gong leraar bestaat uit verschillende stappen of graden.

Animator/initiator

De eerste stap is die van animator/initiator. Een initiator mag al aan kleine groepen beginnelingen les geven. Bvb in een service centrum, een bejaardentehuis, maar ook in een sportclub, bedrijf of dergelijke. De opleiding tot initiator beslaat uit 8 lesdagen of 16 dagdelen en houdt in dat men het basisprogramma met de basisoefeningen onder de knie moet hebben en kunnen uitleggen.qigong1

Trainer Recreatieve Qi Gong

Initiators worden begeleid door coaches die aan het eind van dit onderdeel de titel van Trainer Recreatieve Qi Gong verwerven. Zij hebben een aanvullende opleiding van nog eens 30 dagdelen waarin ze zich nog meer specialiseren in de basisoefening en leren werken met de essentie van Qi en Qi Gong. Zij beheersen het werken met heup en scapula en het volledig ontspannen. Zij zijn ook al in staat blokkades bij zichzelf en anderen aan te voelen

Qi Gong instructeur (instructeur Ergonomische Qi Gong)

De volgende stap is die van instructeur. Dit zijn 40 dagdelen en omvat het aanleren van de verschillende vormen van stretchen zoals ondermeer het Makko Ho stretchen en de Qi Gong vorm Ba Duan Jin evenals het uitdiepen van de basisoefeningen vanuit de Qi Gong essentie, zoals het werken met de chakra, energie kanaliseren, werken met de ruggenwervels, de gewrichten, enz... Hiertoe behoort eveneens de rug- en gewricht training zodat men na dit onderdeel de titel van Instructeur Ergonomische Qi Gong verwerft.
Een instructeur controleert initiators en stuurt ze bij. Bij elk niveau hoort een examen om naar het volgende niveau te kunnen overgaan.

Qi Gong leraar/therapeut

Wie slaagt voor het examen van instructeur kan beginnen aan de opleiding tot full leraar. Dat zijn 50 dagdelen en leert werken met Qi sturen, kanalen opzetten, werken met de Qi Gong vorm Shibashi en die volledig beheersen, evenals het Sanshin Qi Gong. Een leraar geeft les aan initiators en mag zelfstandig lessen verzorgen aan gevorderden. Hij of zij kan eventueel zelf een eigen school beginnen en daarvoor erkenning bekomen van Daochi. De lessen voor leraar kunnen alleen gevolgd worden bij Grootmeester Sifu Theo De Gelaen.

Vanaf de graad van leraar krijgt men ook een doorgedreven opleiding in de medische Qi Gong en wordt men verondersteld ook de lessen kiatsu of Qi Gong massage te volgen. Hierdoor doet men kennis en ervaring op in helen van anderen. Wie deze lessen succesvol doorloopt krijgt bij zijn titel van leraar de uitbreiding /therapeut en mag zich Qi Gong leraar/therapeut noemen.

In praktijk kan iemand al na 6 tot 8 maanden initiator worden en instructeur na 2 tot 3 jaar. De graad van leraar is haalbaar binnen zo'n 4 jaar (afhankelijk van de intensiteit van het trainen)

Qi Gong master/therapist

Iemand die de graad van leraar Qi Gong heeft, kan zich verder bekwamen om uiteindelijk de graad van Master te behalen. Dit zijn minstens 130 dagdelen en behelst vooral het aanleren van de medische Qi Gong en al zijn toepassingen. Masters leren werken met zowel het weidan (uitwendige) als het neidan (inwendige) Qi Gong. Zij beheersen ook het werken met Qi op afstand of no touch Qi Gong (Ling Kong Jin) om zodoende te kunnen inwerken op de diepere energielagen (belangrijk bij het medische Qi Gong).

In Lommel is er elke zaterdag is er les in het kader van de opleiding tot leraar Qi Gong, in Antwerpen is dat om de veertien dagen (even weken).
We beginnen van 10.00 tot 11.30 uur met een algemene Qi Gong les en gaan de rest van de dag verder met de specifieke leraaropleiding. (tot 17:00 uur met een pauze tussen 13:00 en 14:00 uur)
Iedere kandidaat leraar krijgt een persoonlijke coach toegewezen die hem of haar zal begeleiden in het traject tot leraar.

Eens om de 2 maand is er het gans weekend Qi Gong training. (zie Agenda)

Per deelname aan een lesblok van 3 uur ontvangt de kandidaat een stempel die telt voor het aantal lessen nodig om examen te mogen afleggen voor een bepaalde graad.

Prijs:

De opleiding tot leraar/therapeut Qi Gong kan enkel gevolgd worden mits een jaarabonnement.

Dat kost 750,- euro per jaar en voor die prijs mag men aan alle Qi Gong activiteiten deelnemen, inclusief de kampen.

Duoleren (2 personen of meer schrijven tegelijkertijd in) 2e persoon aan halve prijs = totaal 1125,- euro

Te storten op rekening nr BE72 132 5029231 16 met bic code BNAGBEBB op naam van Daochi of in contanten mee te brengen de eerste les.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten